onsdag 30 juni 2010

Jahapp...

Sitter och rullar tummarna, smått uttråkad, känner mig som en 4 åring som väntar på glass...nästan färdigpackad och börjar bli sömnig, men är det värt att sova de där 4 och en halv timmarna? jag vet inte, kanske känner mig piggare om jag är vaken...vi får se. Min högsta önskan just nu är att bli teleporterad till Grekland och den paradis liknande ön som vi ska till.

Jag har de de lägsta förväntningar man kan ha på hotellet när vi väl kommer fram eftersom vi bokat en resa med ospecificerat boende. Vågar inte hoppas för mycket, hellre det än att bli besviken i efterhand...huvudsaken är att vi ska till Greeeeeeeeeeeeeeeeklaaaaaaaaand!!

Äntligen semester!

Imorgon bitti reser vi till Grekland. Badlakan, check, Solskydd, check, vätskeersättning, check. Ja det blev många check igår och idag återstår ett par till.

Så spännande det känns då jag aldrig har varit på charter resa någon gång. Bara Indien dussintals gånger och USA förstås där vi har lite släktingar.

Ön vi ska åka till har jättefin natur och underbara stränder. Här har också filmen "Kapten Corellis mandolin” från 2001 med Nicholas Cage och Penélope Cruz spelats in.



onsdag 23 juni 2010

Nya möbler och försvunnen brudgum...

Fotosessionen ställdes in eftersom de inte fick tag i brudgummen som skulle fotas tillsammans med mig. Det var lika bra det, kände mig inte riktigt upplagd för det idag. Men jag ser fram emot då vi ska fotas, hoppas inte brudgummen smiter den gången med...

Idag har vi fått vårt matbord och stolar hemkörda till oss i en hästbox :) Det blev Indo från Mio, vi föll för det massiva shesam träet som bordet är gjort av och de 6 tillhörande bastanta stolarna med.

"Sheshamträ är ett hårt träslag med ådringar som är varierande. Färgskillnader, småsprickor och ojämnheter kan förekomma och det är en del av det rustika utseendet på möbeln. P.g.a. olika klimatiska förhållanden har det massiva träslaget ugnstorkat innan tillverkning för att förhindra stora sprickbildningar"

Nu längtar jag efter en skön stor soffa där man kan mysa i timmar och ha folk över på middag. Drömsoffan är nya Ritz från Mio men den är alldeles för dyr...däremot kommer vi definitivt att satsa på matchande TV bänk och soffbord också från MIO men hoppas på att fynda på blocket;)

Nu sitter jag med min älskling och halvtittar på fotbollen mellan Ghana och Tyskland medan vi äter middag...




Måste vara en av världens skönaste soffor från Mio

TV bordet Shiva också från Mio

Soffbordet Shiva från Mio

Indo bordet från Mio som vi hittat på blocket och spana in min fina tekanna!

God mat och fotboll! bra kombo :)

tisdag 22 juni 2010

Det går framåt...

Idag är jag faktiskt lite stolt när jag inser att jag disciplinerat varit igång med mina projekt. Framförallt musik, träning och att utveckla min portfolio. Jag kanske inte har nämnt det men jag försöker att skapa en så bred bild/video portfolio som möjligt, kan vara bra om man vill arbeta inom mediebranschen.

Min högsta dröm har faktiskt alltid varit att få arbeta som skådespelerska. Det är ett jobb som kan se ut att vara väldigt lätt, men kan kräva oerhört mycket mental ansträngning och energi och kan även gå ut över privatlivet om man behöver sätta sig in svåra roller och om man har svårt för att "stänga av" rollbearbetningen utanför scen/kameran.

Jag fick lite erfarenhet när jag gick en kurs på Kulturama som hette filmskådespelarteknik som var välidgt lärorik. Jag minns hur jag satt på bussen en dag och övade på att gå in i ett skript från Schindlers list då det jag sjönk ner i ett mörkt svart hål och var nära till gråts. Först då förstod jag hur speciellt yrke det måste vara och spännande just att få sätta sig in i en annan människas livssituation och göra en egen tolkning av det.

Sen så har jag föra veckan tillsammans med Emil, en duktig musiker spelat in lite av en låt som heter Circles. Vi kommer att ses på torsdag också så målet är att försöka träffas minst en gång per vecka.

Imorgon är det fotografering! ska bli jättekul som vanligt, ska faktiskt fotas i brudklänning och det ska vara lite Vogue aktigt har fotografen berättat så det känns extra roligt!

Sist men inte minst har jag gymmat idag!! som sagt, det går framåt samtidigt som jag inte känner mig stressad inför något utan tar en dag i taget och gör något litet varje dag som kan leda till nya erfarenheter och resor som man bara drömt om!

Kram på er!

måndag 21 juni 2010

Weekend summary

I Fredags blev det gym efter jobbet. Så himla skönt att träna när alla andra firar sin fredag. Tomt i dusch och bastu zonen och man kan träna ifred.

I lördags hade jag inget att göra och älsklingen skulle på jobb fest så jag hamnade med mamma och syrran i stan och knäppte min kamera i takt med alla andra som hade vallfärdat till stan för att "se" Viktorias bröllop. Så i efterhand skäms jag lite och förstår inte vad jag ska göra av dessa suddiga kungliga glimtar? Jag skyller på att vi är flockdjur tills jag kommer på en bättre ursäkt. Men en sak är säker, det var sjukt bra stämningen ute i stan trots den klaustrofobiska folkmassan.

Senare på kvällen flockades vi i mitt nya vardagsrum och tittade på Two and a half men som är helt ok när det inte finns något ännu bättre att titta på som t ex "How I met your mother", "Californication" eller "30 Rock"...det var i alla fall urmysigt att mysa med mamma och syskonen, efter det kände jag mig mer hemma i min nya lägenhet och somnade gott.

På söndagen kom M & H på besök och vi fick en jättefin blomkruka som inflyttnings gåva. Sen åkte vi in till stan och åt thaimat vid mariatorget. Efter det bestämde vi oss för att ta tag i IKEA besöket och köpa lite småplock som vi behöver. När vi kom fram var vi så trötta att vi kunde ha lagt oss på vilken möbel som helst och somnat på en gång. Vi höll oss tills vi kom hem och somnade vi vår lilla soffa bums.

Här är lite lunch fynd på MQ rean till mig och sötisen


T-shirt för honom

T-shirt för honom

...och en sommarkavaj till mig

ursöt blomma från miss H <3

onsdag 16 juni 2010

Flytten...

Jahapp, då har man äntligen flyttat in och det första jag gjorde var förstås att packa upp kläder och hänga upp dem i klädkammaren.

Hollywood fruarna brukar stolt visa upp sina walk and TALK in closets, men jag skäms faktiskt över att jag har minst 10 vår/sommarjackor. Måste reducera antalet genast,fy mig!



Ja ok då! ni får ta en liten titt på en del av skokollektionen också...


Jag tyckte det var bäst att parkera alla kartonger i köket och hålla sovrum och vardagsrum kartongfria eftersom man mestadels kommer att vistas och mysa i de rummen.

Älsklingen packar upp efter han kommit hem från jobbet...



Så såg vardagsrummet ut 1-2 timmar efter vår flytt.


och sovrummet...

söndag 13 juni 2010

Ögongodis

Jahapp, då var det dags att packa ihop and leave for next destination. Imorgon kommer flytt gubbarna och tar vårt pickpack till vår lägenhet. Nyp mig för jag tror inte att det är sant.

Igår kväll blev det en spontan ölrunda med älsklingens f d klasskompisar slash kompisar. En av dem skulle lämna landet och arbeta i Danmark. Efter ett glas Bell på Pressklubben som ligger vid centralen var jag redo för en Big Mac på donken. Ja, jag är liten och en öl är som 6 öl är för en normal människa som inte börjar fnittra efter en halv Mariestad.

Väl hos herr Donalds fick vi en glad överraskning, där träffade vi på 3 st korrar, alltså vänner från vår tid i korridoren. Efter ett par obligatoriska "vi är så knasiga och roliga och fulla" gruppfoton så gick vi vidare till tunnelbanan.

Där såg vi en kille på behörigt avstånd med endast skjorta och kalsonger tillsammans med sina mer påklädda vänner. Inget konstigt med det tänkte vi, det är lördag kväll och klockan är runt 2 på natten, allt är möjligt i möjligheternas stad! Efter ca 10 minuter stiger vi på tåget som ska ta oss hem, förhoppningsvis hela och levande. Innan tåget har hunnit köra och vi precis satt oss ser vi två securitas vakter gå på vagnen och gå mot två kupéer framför oss. Då ser vi att kalsongkillen reser på sig och går av tåget med tillsammans med vakterna. Allting går lungt och sansat till.

Men i min hjärna börjar frågorna bubbla i samma hastighet som hos en 2 åring eller är det 3 år? Hursomhelst. Får han inte åka tunnelbana eller vistas med bara kalsongerna? varför? p g a plaggets längd eller bärarens kön eller för att det ohygieniskt, vilket i och för sig är ett argument jag kan köpa i ca 2 sekunder.

Medans tjejer får gå i "hej jag kan råka blotta mina intimaste delar för er vilken sekund som helst" korta kjolar eller hot "pants" och åka kollektivt. Får en kille i kalsonger inte samma privilegium? Hur kan man vara säker på att tjejen som har troskorta shorts eller en bit tyg som ska föreställa en kjol, trosor på sig under? Något man kanske förutsätter men det behöver inte stämma! Skulle det vara mer hygieniskt än killen i kalsonger i så fall?

Jag förstår att det kan vara stötande för en del, det har jag all respekt för. Men killen hade för det första inte så avslöjande kalsonger på sig som kanske en tjejs slimfit jeans eller xxxxs hudnära shorts kan vara. Jag har aldrig hört att en tjej blivit utburen från gröna linjen p g a hennes sexiga kläder. Jaha! det är kanske där skon klämmer. Är killar med underkläder äckliga medan tjejer med "underklädesliknande" plagg upplevs som sexiga och välkomnas med öppna ögon. Dåså! jag backar och ber jag så mycket om ursäkt. Men i så fall tycker jag från och med nu att skjorta och kalsonger är det sexigaste som finns i den hela vida kollektivtrafiken, oavsett om det bärs av en kvinna eller en man!


lördag 12 juni 2010

Molnig packnings lördag

Idag och imorgon kvar, sen får vi flytta in i vår alldeles egna lägenhet. Vi har börjat packa ihop lite och lånat kartonger av mamma eftersom vi samlat på oss fler saker än vi gjort av med.

Jag fick under förmiddagen en rejäl yrsel när jag stod och pratade med min sminkande syster. Fick sätta mig ner snabbt på golvet för att inte slå mig på något. Lite läskigt sånt där, tänk om jag vart i duschen eller stått på en hög stege eller nära tåget, fy.

Efter det har jag vilat och känner mig lite bättre nu. Sitter och tittar på när min älskling sitter och spelar RDR (Red dead redemption) på ps3. Det är mycket blod...nu dog en stackars bandit...

Känner mig så svag i huvudet, fattar inte vad det är, blodsockret? jag äter ju hela tiden. Av någon konstig anledning har jag också gått ner 2 kg. Visst jag har börjat träna igen men jag äter ju fortfarande som en häst. Kanske blir återställd när jag väl installerat mig i min nya lya.

fredag 11 juni 2010

Disko på jobbet

Imorse föll min stackars mobil 15 trappor ur mina morgonsvaga händer...jag sprang ner för att se om den levde. Det gjorde den, fast med icke livhotande skador.

Efter det chansade jag på att det kanske inte regnade så pass mycket att jag skulle se nyduschad ut när jag väl kom fram till jobbet. Men ack så fel jag hade!

På jobbet har vi fått en diskoljus/kaffemaskin i ett. Den skiftar i alla möjliga färger! helt otroligt. Men jag har fortfarande inte kommit fram till en vettig förklaring varför? jag misstänker att det har med flashighet att göra. Ju mer en kaffemaskin kan göra desto rikare och bättre är den som äger maskinen. Det berättar om vem du är. Med andra ord: en kaffemaskin säger mer än 1000 ord. Wohoo!

Nästa steget kanske kan vara en kaffemaskin med inbyggd teraput på jobbet, som lyssnar på en där man står och muttrar över hur trött man är, hur dåligt vädret är och sist men inte minst, hur mycket man längtar efter semestern och så lagras på så sätt företagets välbefinnande under flera flera år framåt. Sen slår man två flugor i en smäll, man slipper besvära sina kollegor med sina krämpor, fiffigt va!? även om det ibland är det enda som håller en levande om ni förstår vad jag menar.

Hursomhelst, efter jobbet ska jag gå på en audition, en reklamfilm för Vällingby Centrum om jag förstod det rätt. Det är bra betalt så jag hoppas verkligen att jag får jobbet för att dryga ut kassan efter semestern. Wish me luck! :)

Sist men inte minst, 3 dagar kvar till den efterlängtade flytten....!!!!

torsdag 10 juni 2010

Min kropp måste vara 100 år gammal

eftersom jag fortfarande är sliten sedan förr förra fredagens jobbfest + hela den intensiva helgen minus soffpotatis inslagen :(

Ung vuxen

Jag springer om de gamla men blir hindrad av de ungas parfym moln.

tisdag 8 juni 2010

Zero energy

Helt slut är jag, har varit det hela dagen, tror det beror på utmattning av att inte få något andrum och utrymme och bara få vara själv eller själv tillsammans med pojkvännen. Tanken på att bara komma hem till en tyst och tom lägenhet någon dag känns överlyxig och underskattad.

Kan inte minnas senast jag hängde i soffan och glodde på TV eller kollade på någon serie. Det har varit fullt upp och när det inte har varit fullt upp så har jag sett till att ha fullt upp :/ vad självdestruktiv man kan vara. Men det kittlar skönt i magen och en glädje känsla sprider sig i hela kroppen när jag tänker på att flytta in i vår nya lägenhet på måndag.

Men nu har jag legat i sängen i över en timme med min rosa laptop och bara hängt ute i cyberrymden så nu är jag snurrig och trött så att jag ska nu vila huvudet mot kudden, sluta ögonen och tacka för idag. Imorgon är det en annan dag :)

Glöm inte att uppskatta allt det vackra som omringar er. God natt. Dröm sött.

-Sign out-

Countdown to World Cuuuuuup!!!



Nedräkningen har börjat!

Ali eller Anders?

"Främlingsfientlighet, även xenofobi (från grekiskan), är enligt Nationalencyklopedin ett uttryck för avståndstagande från eller fientlighet mot främlingar, grundat på kulturella skäl, inte fysiska."

Vad är skillnaden mellan främlingsfientlighet och att ogilla sin/sina medarbetare, familjemedlemmar, vissa yrkesgrupper eller att förutfatta sin mening om någon grundad på var den här personen är bosatt någonstans oavsett etnicitet. Vad är kultur?

För mig blir kultur ett mycket större begrepp när man börjar diskutera frågor som dessa.
Det finns så många olika kulturer som grundar sig på olika levnadssätt. Skillnaderna uppstår förvisso mellan större folkgrupper och länder emellan, men oavsett storleken på "glappet" så är det fråga om två eller fler personer oavsett ursprung som ogillar varandra. Hur man väljer att benämna detta är väl en smak sak. Jag känner bara att ord som främlingsfientlighet och rasism är alldeles för laddade för min smak och förstorar mer än minskar avståndet mellan människor och skapar en slags dramatisk stämning i varje sammanhang där de orden dyker upp.

För egentligen är det väl inte så konstigt. Att man hellre dras till och trivs med människor som är mer som en själv eller ibland motsatsen till oss själva där olikhetera gynnar oss, än att de höjer ögonbryn och skapar olust och osämja i vår omgivning.
Här tänker jag arbetsplatser, rekryteringar som sker på basis av namn, därmed förutfattade meningar som är förknippade med mänsklig oro och behöver inte alltid ses som något onaturligt ont. Vi är människor och vi vill inte alltid ta risker med vilka vi väljer som våra arbetspartners. Det går åt båda hållen. Alltså inte bara en svensk som sitter med Muhammeds CV i handen utan också när Ahmed ska rekrytera kan han mycket väl välja Ali Abudjafar än Anders Andersson som kanske har bättre referenser och betyg. Just för att undvika den kulturella krocken, kanske kunna kommunicera på sitt modersmål under arbetstid, fika och dra roliga skämt som Anders kanske inte skulle förstå eftersom de är roligast på arabiska eller vilket språk Ali nu talar..

Vad jag försöker säga är bara att jag förstår och höjer inte ögonbrynen när jag läser om diskriminering i tidningarna. Jag menar inte alls att det är ok och vi måste hitta ett sätt att komma runt det. Men först och främst måste vi utveckla en förståelse för att vi alla är olika och kanske ännu mer olika till våra tankesätt när det gäller kulturella skillnader. Men samtidigt är vi människor och man får inte glömma att det ligger i vår natur att ifrågasätta saker och vara skeptisk ibland. Vi behöver utgå från ett neutralt läge och inte få det att låta så dramatiskt och fult utan kanske hitta sätt att närma sig olika kulturer och minska gapen genom att hitta likheter mer än olikheter och se vad vi har gemensamt. För i grund och botten vill alla människor vara lyckliga, där har vi en utmärkt plattform att börja arbeta på.

Jag tror att det enda sättet är om människor kan hitta en annan grund än just kulturell bakgrund när det gäller t ex rekrytering är bl a kvalifikation och sociala egenskaper som krävs för arbetet och se bortom vilka politiska åsikter eller värderingar den människan kan tänkas ha?

Vi kan inte ens komma överens med och tycka om allt ifrån våra medarbetare till familjemedlemmar. Nästan alla kafferum jag besökt under min karriär som konsult där jag hoppat från företag till företag, har det funnits öronbedövande viskningar och snack om en viss chef eller en viss kollega eller familjemedlem som troligtvis härstammar från samma land som medarbetarna som sitter och kritiserar, tisslar och tasslar.

Än mindre släkten och familjen med allt vad det innebär att vara del av en släkt, alla fejder och all skvaller. Hur kan man då förvänta sig att två människor som kommer från två skilda kulturer, har två olika modersmål ska klara sig när de dessutom på den grunden förmodar de att de har skilda tankesätt och värderingar också.

Vad kan man få Ahmed att välja Anders och Sven att plocka Ali för ett jobb i dagens Sverige?

måndag 7 juni 2010

Sammanfattning av helgen...

Fredag
Bortbjudna på jättemysig middag med S och S :D
Vi spelade ett bordsspel, heter det så?, jag tror att jag kom tvåa, var så trött den fredan..

Lördag
Sov ut, sen var jag i stan och fotades utsmyckad och sminkad som en Indian. Det var jag, en sminkös och en tjejfotograf. Vi hade så kul som det bara går att ha, med tanke på att ingen av oss kände varandra sedan innan. Sminkösen J hade en förlovningring runt halsen som hennes pojkvän designat själv, det tyckte jag var supersött och jag hade nog gjort likadant om jag friat till någon.

Sen på kvällen var det bara lite häng hemma och lite slö packning (vi har iofs inte ens packat upp) inför flytten om EXAKT 7 dagar!!! wieeeeee the countdown begins!! :D

Söndag
moahaha..jaa! det bakades lite Pain Riche den här söndagen med. Tror att det kommer att bli en ihållande trend framöver. Nästa steg är att lära sig baka med surdeg.

Träning stod på schemat eller rättare sagt, jag blev meddragen till gymmet av pojkvännen. Efter det mötte vi upp Mr F för lite Pong buffé, ja det är också en trend som hållit i sig senaste veckorna för att undvika abstinensbesvär.

Sen ställde jag klockan i mobilen med tårfyllda ögon eftersom helgen tagit slut, gick och la mig kl 23 och försov mig på morgonen av en okänd anledning. Jag hade vaknat i rätt tid och legat och väntat på att mobilen skulle ringa, och det gjorde den, fast pojkvännens mobil, kl 07:45 förstås. Så jag flög upp svärandes och skrämde min stackars sovande pojkvän, fy mig...förlåt älsklingen :)






Det finns två typer av människor i den här världen

de som väljer stentrappan när rulltrappan är paj eller de som väljer rulltrappan trots att den är paj.

Vem är du?

lördag 5 juni 2010

Där ser man

För ett par veckor sedan fotograferades jag och min kompis för att uppdatera våra portfolio av en fotograf som heter Jonas Elofsson, nu ser jag att han ska fota Linda Rosings bröllop :) tyckte det var lite kul


http://kanal5.se/web/rosing/blog/-/blogs/4037639

torsdag 3 juni 2010

Feminism

Jag sitter och tittar belåtet på dessa män, som står vid grillen och gör "mansgörat". Va? upprörde jag någon? men hur vill ni ha det då tjejer och killar? jag är så trött på allt detta feministgnäll som har ett antal olika inriktningar. Antingen är man hardcore feminist, feminist light eller någonstans mittemellan med lite dubbelmoral här och där och jag vet inte hur många olika sorter det finns, men jag vet att det finns ett bra utbud.
Jag förstår inte vad de vill? hur ska det gå for kvinnofolket om vi inte ens kan enas om något. Klagomål på för låga löner för kvinnor där det i själva verket enligt t ex en doktorsavhandling av Una Gustafsson från förra året är p.g.a. av följande:

"När kvinnor upplever stereotyphot sker en så kallad självstereotypering. Plötsligt tänker de på att de är kvinnor och börjar tänka på sig själva som mer stereotypt kvinnliga. Då sänker de sina målsättningar. I de studier jag gjort sänkte de sin drömlön med i genomsnitt 6000 kronor när de upplevde stereotyphot. Detta får kvinnor att begära lägre lön än män. Det är ju inte så bra, säger Una Gustafsson"

Skulle jag få formulera det på mitt sätt så skulle jag säga att många tjejer helt enkelt inte vågar begära en så hög lön som de egentligen önskar.
Jag kan ärligt säga att när det gäller löneförhandlingar så har vi mycket att lära oss av männen, precis som vi säkert har många egenskaper som de skulle kunna ha nytta av i olika sammanhang.

Tillbaka till feminism. Vad förväntas det av mig som kvinna egentligen av andra kvinnor i samhället, jag blir förvirrad av röster från olika håll och kanter. En del skulle kanske vilja att jag medvetet ska välja blått till en flicka och rosa till en pojke medan en del kanske nöjer sig med att jag byter ut hårddisken på hemmadatorn och min pojkvän sköter tvätten och lagar lasagne till middag en torsdag kväll…vissa skulle ge mig en guldmedalj om jag brände Gina tricot affischen med den sötsnygga brasilianskan.
Jag vet, man ska utgå från sig själv och göra det som känns rätt. Men ärligt talat tjejer, är jag fortfarande lite lost. Man vill ju inte sätta foten i munnen. Sitter man i ett stort sällskap så kan man ju vara omringad av olika feminist klaner.

Givetvis ska vi jobba mot att förebygga ojämnställda förhållanden i samhället men hur jämställt vill vi ha det egentligen. Är vi redo att ta steget fullt ut? Jag förstår absolut att man redan på dagis och skolan skulle kunna vara mer medveten om hur man behandlar pojkar vs flickor. Kanske uppmuntra tjejer att ta för sig mer. Låta flickan brotta ner killen som konstant springer efter henne och drar henne i håret och får höra av fröken: " Han är bara kär dig" istället för att förklara för den nerkärade pojken att det faktiskt finns andra sätt att visa sina känslor på och att pojken kanske kan ta det lilla lugna och vara snäll mot flickan.

Det jag vet är att många av mina tjejkompisar inte alls besitter de egenskaper en stereotypisk kvinna skulle hålla kärt. Det kan vara alltifrån att de har pojkvänner som sköter matlagningen i hushållet medan tjejen städar eller har monopol över fjärrkontrollen och det finns fall där tjejen spenderar oroväckande mycket tid framför datorer och andra tekniska prylar medan killen sitter bredvid och vädjar om uppmärksamhet och att få, tro det eller ej, men prata med sin facebookande flickvän.

Vart är vi på väg? så vitt jag vet så tycker jag att man ska låta alla familjer hitta jämställdheten på sitt personliga vis. För det finns faktiskt kvinnor som skyr att sätta ihop ikeamöbler, rensa avloppet osv medan det finns män som älskar att laga mat, ta hand om sina barn, pussa på deras knän om de gör illa sig osv. För vad jag vet har inte män så roligt heller, de får tampas med känslostormar, hormonsvängningar, obestämdhet och ”hur sitter det här på mig” terrorn. Ge killarna ett break också och det går bara inte att ha en enda jämställdhetsregel för alla. Tjejer måste bara få mer skinn på näsan och våga ta för sig och tro mer på sig själva, hålla varandra om ryggen och samarbeta med det andra könet och göra livet så bra det bara går med hjälp av varandras egenskaper vilket inte behöver delas upp i ett rosa och ett blått fack. Gör en egen skön mix som passar just din familj eller dina förutsättningar och intressen.

Dessutom är många bombsäkra på att det inte ska finnas något manligt och kvinnligt. Ändå står "manlig" väldigt högt upp i den omedvetna listan. För hur många av tjejerna köper overknees, kjol eller hårband till sina pojkvänner som också ska bära feministfacklan tillsammans med dem? och hur många av dessa pojkvänner skulle inte få korgen om de hade använt någon av ovanstående accessoar.

Jag kommer inte att köpa en rosa klänning till min son om jag får någon såvida han inte ber mig köpa en. Men han kommer däremot få lära sig laga mat, städa, tvätta, sy, rensa avloppet och snickra om vi kan det. Men främst låta honom ta del av den kulturen jag och min partner har hemma som byggs på kärlek och respekt, jämställdhet kommer som en bieffekt om den välkomnas.

Jag vill så gärna hoppa in i en hetlevrad debatt i detta ämne och vill försöka förstå, argumentera och komma fram till mitt egna recept på feminism. Jag vill förstå och lära mig men också ifrågasätta och säga stopp när det går för långt med de feministiska do´s and dont´s. Men tillsvidare kommer jag att fortsätta njuta av det perfekt grillade köttet som min pojkvän fixar åt mig medan "feminismen" idag fortsätter att förvirra andra och sig själva med sitt budskap.

onsdag 2 juni 2010

Fotosession med Vogue och Elle fotograf på jobbet

Inte illa... jag och en del andra på mitt företag har fotats i marknadsföringssyfte av just en fotograf som heter Clive Boothn som har fotat inslag åt just de stora tidningarna. Det var jätteroligt och de var väldigt proffsiga.

På lördag blir det indian fotning som varken ska till Vogue eller Elle, men det kommer att bli sjukt kul! fjädrar ska fästas i håret, lite indiansmycken och så har de tänkt att göra lite olika ansiktsmålningar, hur coolt som helst, ser verkligen fram emot det. En idé som dök upp var om hästar hade varit inblandade i fotosessionen så hade det varit galet vackert. Att få fotas sittandes eller liggande på en häst utan sadel, det är min nästa foto mission. Visst är jag lite rädd för hästar så det blir att man smäller 2 flugor i en smäll, få bort fobin och fina bilder på köpet.

Symptom på utbrändhet och arbetsskada

Tepåsen ner i koppen, koppen in i micron, utan vatten(när det egentligen skulle hällas över vatten från vattenkokaren)

"Men Gud! kolla vad jag gör nu mamma, ställer koppen med bara tepåsen in i datorn!"

Herregud, tur att den här kvinnan snart får lite semester...

tisdag 1 juni 2010

TRÖTT

Men Gud vad det har varit intensivt på sistone, på gott och ont.

Fest i fredags, i säng 03:00
Firat syrran lördags, i säng 03:00
Inte kunnat somna då jag lagt mig sent i fredags och lördags
Inte kunnat lägga mig i tid då jag fyllde år och man umgicks till sent på natten
wohoo

IDAG ska inget få stoppa mig från att sluta mina ögon tunga som tegelstenar innan 23:00

Jag blev i alla fall firad igår, blev bortskämd med blommor, choklad, presentkort, 3 klänningar, eyeliner, en orkidé och en massa hårprodukter - någon tycker väl att jag har alldeles för ovårdat hår :P

Det enda tråkiga var att en väldigt viktig person gick innan jag ens skurit tårtan och sa varken hejdå eller ursäktade sig :( menmen, sånt händer och jag försöker att inte bry mig så mycket om det.

Och nu ska det minsann sovas!!! God natt Sverige! Stor kram